Знаменитий формат виник на півдні Італії і в містах, де спочатку вироблялися макаронні вироби: в Неаполі, Генуї і Лігуріі.Спагетті мають видовжену форму і круглий перетин, діаметром від 1,92 і 2,00 мм. Перші офіційні записи про «спагеті» були помічені в першому словнику італійської мови Ніколо Томмазео і Бернардо Белліні (1819). Слово «спагеті» вписано в чоловічому роді, єдиній особі, як зменшувальне від «Спаго» (італ. Spago - шпагат, мотузка). Спагеті можна подавати з гарячим або холодним соусами зі свіжих або консервованих помідорів, овочів і зелені. Вони також відмінно поєднуються з соусами швидкого приготування, як «Альо, ольо е пеперончино» (з часнику, оливкового масла і гострого перцю).
Упаковка 1кг.
Енерг. цінність, ккал 352
Енерг. цінність, кДж тисячу чотиреста дев'яносто три
Жири, г 1,5
з яких насичені 0,3
Вуглеводи, г 70,2
з яких цукру, г 3,4
Білки, г 13
Сіль, г 0,004
Харчові волокна, г 2,9
Зберігати бажано в сухому, прохолодному місці.
Час приготування до повної готовності 12 хвилин; аль денте 10 хвилин