Песто
ГРАФІК РОБОТИ:
Пн-Сб 10:00-18:00
Вихідний Неділя


Сир - це молочний продукт харчування, який вживається у якості самостійної закуски і входить до складу багатьох страв.

Сир Пармезан - витриманий італійський сир, вироблений з коров'ячого молока, відмінно підійде для піци, пасти, запіканок, різотто та гарячих м'ясних страв. Купити твердий сир Parmigiano можна гуртом і у роздріб, за приємною конкурентоспроможною ціною.

Пармезан відноситься до тих італійським сирам, які швидко завойовує визнання навіть найбільш вимогливих гурманів. Цей вид сиру має зернисто-лускату структуру і молочний смак. Для створення такого продукту, корів годують тільки Особливими рослинами, і сдаивают молоко виключно вручну. Такий сир в Італії роблять на невеликих фабриках, де збереглися старі традиції виробництва пармезану. Дозрівати такий сир може роками для досягнення унікальних смакових якостей. Саме тому, пармезан вважається королем італійських сирів. Цей твердий сир часто використовується в приготуванні піци і лазаньї.

Грана падано  — італійський твердий витриманий варений пресований сир з коров'ячого молока. Він не тільки неймовірно популярний по всій країні, а й дав назву цілій категорії італійських сирів.

Рецепт сиру Грана Падано був створений дуже давно. Згідно з легендою, першими його почали готувати монахи-бенедектинці, що жили в північноіталійському монастирі К'яравелла, ймовірно у XII столітті. Вважається, що основна мета ченців полягала у збереженні надлишків молока. Сир швидко став популярним, причому як серед аристократів, так і серед селян. До XV століття став одним з найвідоміших італійських сирів. За майже десять століть рецептура його приготування практично не змінилася, хоча виробничий процес був значно автоматизований для економії коштів.

У 1954 році був заснований консорціум «Consorzio per la Tutela Del Formaggio Grana Padano», який об'єднує безліч фірм-виробників сиру Грана Падано. Основна функція консорціуму — контроль та нагляд за якістю сиру. У 1955 році консорціум зареєстрував товарний знак «Grana Padano» в кількох європейських країнах.

Тенологія виробництва

Сир визріває під суворим контролем не менше року (іноді і 6-8 років), а в продаж надходять великі циліндричні голови діаметром 35-45 см, заввишки 18-25 см і вагою 24-40 кг, покриті товстою натуральною золотисто-жовтою гладкою cкоринкою. На зламі сир має легку лускоподібну, зернисту структуру солом'яного відтінку. Для виробництва 1 кг сиру необхідні 17 літрів частково знежиреного молока.

Щоб його виготовити, використовують молоко корів, які харчуються свіжим кормом, або овоче-зерновими сумішами, які обов'язково повинні відповідати критеріям і правилам виробництва, передбаченими консорціумом щодо захисту цього сиру.

Для виробництва використовується натуральне сире молоко, частково знежирене. Виробництво здійснюється у величезних мідних котлах і коагуляція відбувається з використанням натуральної сироватки і сичужного ферменту тваринного походження. При згортанні молоко набуває зернистої структури, при цьому кожне зернятко за розміром нагадує рисове. Після варіння ці зернятка скупчуються в однорідну масу і випадають на дно котла, з якого вони збираються спеціальною тканиною. Після цього сир переносять у ємності, які надають йому циліндричної форми, а потім поміщають в соляний розчин для засолювання. Там він перебуває 14-30 днів. Після засолу форми з сиром переносяться в приміщення з певною температурою і вологістю для дозрівання. При цьому процесі форми сиру постійно контролюються, перевертаються і чистяться.

Грана Падано може бути 3 типів залежно від часу дозрівання:

  • Молодий «Grana Padano» — від 9 до 16 місяців;
  • Сир середньої витримки «Grana Padano oltre 16 mesi» — від 16 до 20 ;
  • Витриманий сир «Grana Padano Riserva» — більше 20 місяців.

Всі види сирів, які представлені в нашому інтернет-магазині, доступні для замовлення і доставки у будь-яку точку України. Ознайомитись з асортиментом, складом, термінами зберігання, специфіками застосування і фото товарів, Ви можете в даному розділі каталогу. Купити сири вищої якості можна за телефонами, вказаними у розділі Контакти, або зробивши замовлення безпосередньо онлайн.

Reggiano DOP 30 мiсяцiв 250 г
SN0831

Reggiano DOP 30 мiсяцiв 250 г

Сир Parmigiano Reggiano D.O.P. 30 mesi 250g Парміджано Реджано ( Пармезан ) Термін дозрівання ..
168грн
Сир Parmigiano reggiano 24 mesi 1 кг
U25673
-15%
-15%
Сир Parmigiano Reggiano 22 mesi 1кг
U29812

Сир Parmigiano Reggiano 22 mesi 1кг

Пармезан / Парміджано Реджано 22 місяці витримки, виробництво Італія. Італійський твердий сир, ко..
579грн 683грн
Reggiano Selezione Piu 30 місяців цiна за 1 кг
SM0020

Reggiano Selezione Piu 30 місяців цiна за 1 кг

Італійський сир Parmigiano Reggiano (Сир Пармезан) 30 міс. витримки називають королем сирів. І дійсн..
643грн
Сир Grana Padano Dop 16 mesi 250 g
U33270
Сир Grana Padano 16 mesi 1 kg
U33272
Reggiano Pascoli Italiani 24 місяці 300 г
U25803

Reggiano Pascoli Italiani 24 місяці 300 г

Сир Parmigiano reggiano Pascoli Italiani 24мiсяцi 300г      Пармезан ( Оригінальна н..
160грн
Сир Parmigiano Reggiano 30 mesi 1кг
U33246
-15%
-15%
Pascoli Italiani reggiano DOP grattugiato тертий 100 г
U31088

Pascoli Italiani reggiano DOP grattugiato тертий 100 г

Сир Pascoli Italiani Parmigiano reggiano D.O.P grattugiato тертий 100г Сир Pascoli Italiani Parmi..
58грн 68грн
Cир Antichi Maestri Grana Padano DOP 1 кг
U33204

Cир Antichi Maestri Grana Padano DOP 1 кг

Грана падано (італ. Grana Padano) - італійський твердий витриманий варений пресований сир з коров'яч..
429грн
-19%
-19%
Reggiano 30 mesi 0.5 кг
U5470

Reggiano 30 mesi 0.5 кг

Парміджано Реджано- найвідоміший в світі італійський сир. Між собою пармезан можна відрізнити по три..
358грн 439грн
Показано з 1 по 13 із 13 (всього 1 сторінок)
Наша група
Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі