![](https://pesto-italy.com.ua/image/cache/catalog/catergories/%D0%A4%D0%BE%D1%82%D0%BE%20%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B9/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%9A%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8%20%D1%82%D0%B0%20%D0%BC%D1%83%D0%BA%D0%B0/33442-ed4_wide-80x80.jpg)
Це італійська страва з кукурудзяної муки, страва північно-італійської кухні, де її особливо люблять. Спочатку полента була їжею італійських бідняків. Її готували у спеціальному великому мідному казанці, помішуючи дерев'яною ложкою кукурудзяне борошно у воді аж до згущення. Поленту їдять, як гарнір або, як самостійну страву з різними добавками, з м'ясом, анчоусами, або в запеченому вигляді. Ця однойменна страва запікається з сиром і маслом і подається під різними соусами, з неї також готують пудинги, кашу, випічку. Готову варену кашу іноді запікають або обсмажують на сковороді. Крім кукурудзяної поленти, відомі рецепти поленти з гречаного борошна (polenta nera) і з каштанового борошна (polenta dolce). Подібну кашу до італійської поленти у нас іноді називають- мамалига. Спосіб приготування якої практично не змінюється ось уже кілька століть, а ось варіантів вживання поленти стає все більше і більше. Її можна їсти холодною, гарячою, солодкою, солоною, гострою. Нейтральний смак поленти дозволяє зробити її основою для самих різних страв, є кілька варіантів поленти з сиром. Це традиційний італійський продукт. Сьогодні багато європейці воліють скуштувати італійську поленту. Це універсальний і простий у приготуванні продукт на всі випадки життя. У нашому інтернет-магазині італійських товарів «Pesto» полента представлена таких марок, як: Tre Mulini, bramata oro, Alimenti Dallari, Polenta valpadana, Castello за вигідною ціною, яку ми пропонуємо Вам обов’язково спробувати.