Оцет бальзамычний Italiamo 250мл
U89124

Оцет бальзамычний Italiamo 250мл

Цей бальзамічний оцет є високоякісним продуктом, виготовленим за традиційними італійськими рецептами..
190грн
Оцет бальзамічний Bonacini 500 мл
u86172

Оцет бальзамічний Bonacini 500 мл

Бальзамічний оцет Bonacini Aceto Balsamico di Modena I.G.P. - це високоякісний бальзамічний оцет, що..
111грн
Показано з 1 по 2 із 2 (всього 1 сторінок)

Що таке бальзамічний оцет

Оцет бальзамічний - це традиційний для Італії оцет, який знайшов своє застосування у великій кількості страв. Бальзамічний оцет вважається одним з найбільш дорогих і, в той же час,бальзамічний оцет вишуканих та корисних харчових оцтів. Робиться бальзаміко на основі виноградного сусла: на вигляд це темна і трохи згущена рідина з дуже яскравим ароматом і довгим багатим післясмаком.

Довгий час він був доступний лише дуже знатним і багатим. Унікальний продукт міг передаватися в якості спадщини з покоління в покоління, а міг бути і приданим для нареченої. І до цього дня виробництво оцту є сімейним підприємством, а барила передаються у спадок. Тому на деяких лініях бочок в сімейному виробництві можна побачити імена їх власників.

Місцем, де вперше був отриманий бальзамик, вважається регіон Італії Емілія-Романья і її провінція Модена. До приготування унікального продукту мали доступ лише сім'ї з середнього і вищого класу. У кожній родині існував свій таємний рецепт, і використовувалися сімейні секрети приготування. Причому цікаво, що спочатку бальзамічний оцет використовувався лише в медицині. Його прирівнювали до ліків і вважали панацеєю від безлічі хвороб.

Корисні властивості бальзамічного оцту

Вже пізніше було виявлено його властивість знезаражувати воду, размягчати м'ясні волокна і сприяти збереженню продуктів. Після цього бальзамик став активно використовуватися в кулінарії в якості приправи. Цей інгредієнт включався в рецепт практично будь-якої страви. Може бути, саме тому серед італійців зустрічається дуже велика кількість довгожителів.

Бальзамічний оцет: застосування

Середземноморська кухня передбачає різні рецептури, в яких є оцет бальзамічний. Різні маринади, соуси, заправки не обходяться без цього вишуканого компонента. Особливо незвичайно виходить маринад із бальзамічного оцту, у якому вимочують продукти перед приготуванням на грилі. Ось лише кілька ідей, куди можна додати бальзамічний оцет:

  • Страви з риби, птахів, м'яса.
  • Морозиво та десерти.
  • Морепродукти, зокрема делікатеси.
  • Пироги, запіканки, гарніри.

Застосування бальзаміку залежить лише від Ваших смакових уподобань та кулінарної фантазії. Шанувальники легкої кислинки можуть додавати його практично в кожну страву.

Де купити бальзамічний оцет в Україні?

На бальзамічний оцет ціна в Україні встановилася на високому рівні через обмежену пропозицію та вибір у покупців. З недорогих, але якісних бальзамічних оцтів, хотілося б виділити оцти Acentino, Ortalli виробництва Італії. В даному розділі інтернет-магазину Ви можете купити недорогий і якісний бальзамічний оцет, витративши всього одну хвилину свого часу.

Наш магазин pesto-italy.com.ua пропонує великий асортимент бальзамічних оцтів імпортованих з Італії та інших країн Європи. На наших прилавках немає підробок! Тільки оригінал! А ціни на наші бальзамічні оцети приємно Вас здивують.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі