Сосиски Tobias з курки та свинини без глютену 250г
Печиво Gullon Digestive Free Gluten 180г
Шоколад без глютену та цукру Torras полуниця 75г
Шоколад Torras без глютену та цукру ягоди годжі 75гр
Шоколад без глютену та цукру Torras апельсин 75гр
Шоколад Torras без глютену та цукру молочний 75г
Шоколад Torras без глютену та цукру чорний 75г
Шоколад Torras без глютену та цукру чорний з полуницею 75гр
Шоколад без глютену та цукру Torras білий 75г
Шоколад Torras без глютену та цукру журавлина, кориця і перець чілі 75 гр
Шоколад Torras без глютену та цукру з бананом 75гр
Torras без глютена и сахара черный с кофе 75 г
Шоколад Torras без глютену та цукру з яблуком 75 гр
Печиво Gullon Diet nature сендвіч з какао без цукру 210г
Паштет Casa Tarradellas campana 125г
Льодяники Vitaip на травах без цукру 70г
Печево Gullon Pastas без глютену 200г
Льодяники Vitaip 20 трав з медом без цукру 70г
Печево Gillon Dibus sharkie без глютену 250г
Соус Barilla Verdure 400г
Шоколад без глютену Torras puro 70% cacao 200 гр
Шоколад без глютену та цукру Torras чорний з кокосом 125г
Шоколад без глютену та цукру Torras Zero чорний з мятою 85% какао 100г
Шоколад без глютену та цукру Torras Zero з кавою 100г
Шоколад без глютену та цукру Torras Zero білий з полуницею 125г
Шоколад без глютену та цукру Torras Zero чорний 72% какао 100г
Льодяники Ricola з квітами бузини та травами стева без цукру 70г
Глютен, являє собою складний комплекс білків, в основному знайдених в таких зернах, як пшениця, жито і ячмінь. Глютен, він же - клейковина, відповідає за еластичність тіста і пов'язує інгредієнти разом, як клей. Існує два компонента глютену, що викликають проблеми, це - гліадин і глютенін. Сьогодні людей, які страждають від клейковини, стає все більше, і це не тільки люди з целіакію. Дослідники до кінця точно не встановили, чому проблеми з глютеном зустрічаються у людей все частіше і частіше, але є багато факторів, що сприяють цьому. Одна з причин полягає в тому, що пшениця перетворилася в перероблений, очищений продукт, який додається в багато продуктів на ринку як дешевий наповнювач.
Ще одна велика проблема, пов'язана з цією хворобою, полягає в тому, що тільки 15% людей, які страждають цією проблемою, були діагностовані. Як наслідок, існує досить велика кількість людей, які навіть не обізнані про їх проблеми. Занепокоєння полягає в тому, що тільки у 1 з 10 осіб є серйозні симптоми, а у 80% - вони відсутні.
Стандартна ситуація, коли дитячий педіатр. Після підтвердження у дитини вторинної лактазной недостатності, настійно рекомендує здати аналізи на целіакію. Чому так? Адже у дитини немає характерних симптомів целіакії. Який зв'язок між алергією на глютен і непереносимістю лактози? Або це нова мода наших лікарів - виписувати якомога більше напрямків на дорогу діагностику?
Відповідь на ці питання одине - целіакія дуже часто носить прихований характер і може протікати довгі роки непоміченою, а вторинна лактозна недостатність у дитини в 75% є наслідком целіакії.
Давайте розглянемо питання більш предметно
При прихованої целіакії відбувається поступова атрофія слизової оболонки кишечника. Поверхневий шар, який повинен виробляти фермент лактози, відмирає і відшаровується. Так як в раціоні дитини є багато продуктів, які містять одночасно і лактозу і глютен (каші, булочки, печиво, цукерки) ми помічаємо тільки характерні ознаки лактозної недостатності: здуття живота, бурчання, часті випорожнення. Хоча головна причина поганого травлення - целіакія.
Як показує практика (після підтвердженого діагнозу «целіакія») безглютеновая дієта, яка суворо дотримувалася 2,5 року, відновлює слизову кишечника і фермент лактози починає знову вироблятися. Вторинна лактозна недостатність проходить сама собою. Дитина знову прекрасно засвоює молочні продукти.
Тому, навіть якщо у дитини з лактозною недостатністю немає очевидної непереносимості глютену, потрібно перестрахуватися і здати аналізи на целіакію. Своєчасне визначення головної причини поганого травлення і перехід на безглютенове харчування допоможе швидше покращити ендоскопічну картину, і поверне дитині здатність засвоювати молочні продукти.
Лактоза - природний цукор, який міститься в молоці і молочних продуктах. В першу чергу, вона потрібна для засвоєння в кишечнику кальцію і інших важливих мікроелементів, а також для процесу розмноження корисних бактерій. Лактоза - вкрай корисна речовина, але вона може заподіяти і шкоду в тому випадку, якщо організм не в змозі її розщепити і засвоїти. Це характерно при нестачі ферменту лактази. В цьому випадку можна говорити про лактозну непереносимість.
Лактозну непереносимість поділяють на вроджену, первинну і вторинну. Перша проявляється у новонароджених. Друга відзначається при дорослішанні, коли після 3 років рівень лактози знижується природним чином. З характерних симптомів, слід зазначити наступні:
- У дітей - кольки, здуття, рідкі випорожнення, зригування
- У дорослих - біль і спазми шлунку, підвищене газоутворення, блювота, нудота і розлад шлунку.
Лактозна непереносимість буває повною і частковою. При повній непереносимості молочні продукти заборонені зовсім, за винятком безлактозних молочних продуктів. Молоко без лактози - це молоко, в якому лактоза вже розділена на глюкозу і галактозу. Таким чином, процес, з яким повинен справлятися, але не може наш організм, вже завершено і молоко засвоюється. При часткової непереносимості, в організмі не вистачає ферментів в належній кількості, тому дискомфорт чистячі і виникає тільки після вживання незбираного молока або натуральних вершків.
Купити безглютенову і безлактозну продукцію можна у нашому магазині Pesto, з найкращою ціной, тут ви найдете великий асортимент товарів привезених з Італі та Європи.