Hacendado кальмар з чорнилом каракатиці 80г
Іриски Liking Toffee Crema Liquirizia з лакрицею 175 г
Дитячі макарони Plasmon Bebiriso від 4 місяців 300г
Дитяче пюре Plasmon груша та йогурт від 6 місяців, без глютену 120г
Желейки Trolli Dracula 150 г
Желейки Trolli Sour Bizzl Mix 150 г
Какао Perugina Cacao Zuccherato 250г
Какао Ristora Cioccolato 800г
Какао Ristora підсолоджене без глютену 250 г
Капучіно Ristora alla vaniglia 150 г
Капучіно Ristora cappuccino al caramel salato 150 г
Карамельні цукерки Ricola з евкаліптом та травами без цукру 70г
Кетчуп Hame солодкий 500 г
Ковбаса Tarczynski krakowska суха з шинки 330 г
Льодяники Ricola з квітами бузини та травами стева без цукру 70г
Льодяники Liking зі смаком кави 175г
Льодяники Liking медові 175г
Льодяники Ricola з ефірною олією мяти без цукру 70г
Льодяники Ricola з лимоном і мятою без цукру 70г
Льодяники Ricola з травами без цукру 70г
Льодяники Rosana Originale без глютену 175 г
Льодяники Rosana кокосові без глютену 150 г
Льодяники Rossana Pistacchio без глютену 135 г
Макарони Barilla Senza Glutine Penne Rigate 400г
![](https://pesto-italy.com.ua/image/cache/catalog/catergories/%D0%A4%D0%BE%D1%82%D0%BE%20%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B9/gluten-80x80.jpg)
Глютен, являє собою складний комплекс білків, в основному знайдених в таких зернах, як пшениця, жито і ячмінь. Глютен, він же - клейковина, відповідає за еластичність тіста і пов'язує інгредієнти разом, як клей. Існує два компонента глютену, що викликають проблеми, це - гліадин і глютенін. Сьогодні людей, які страждають від клейковини, стає все більше, і це не тільки люди з целіакію. Дослідники до кінця точно не встановили, чому проблеми з глютеном зустрічаються у людей все частіше і частіше, але є багато факторів, що сприяють цьому. Одна з причин полягає в тому, що пшениця перетворилася в перероблений, очищений продукт, який додається в багато продуктів на ринку як дешевий наповнювач.
Ще одна велика проблема, пов'язана з цією хворобою, полягає в тому, що тільки 15% людей, які страждають цією проблемою, були діагностовані. Як наслідок, існує досить велика кількість людей, які навіть не обізнані про їх проблеми. Занепокоєння полягає в тому, що тільки у 1 з 10 осіб є серйозні симптоми, а у 80% - вони відсутні.
Стандартна ситуація, коли дитячий педіатр. Після підтвердження у дитини вторинної лактазной недостатності, настійно рекомендує здати аналізи на целіакію. Чому так? Адже у дитини немає характерних симптомів целіакії. Який зв'язок між алергією на глютен і непереносимістю лактози? Або це нова мода наших лікарів - виписувати якомога більше напрямків на дорогу діагностику?
Відповідь на ці питання одине - целіакія дуже часто носить прихований характер і може протікати довгі роки непоміченою, а вторинна лактозна недостатність у дитини в 75% є наслідком целіакії.
Давайте розглянемо питання більш предметно
При прихованої целіакії відбувається поступова атрофія слизової оболонки кишечника. Поверхневий шар, який повинен виробляти фермент лактози, відмирає і відшаровується. Так як в раціоні дитини є багато продуктів, які містять одночасно і лактозу і глютен (каші, булочки, печиво, цукерки) ми помічаємо тільки характерні ознаки лактозної недостатності: здуття живота, бурчання, часті випорожнення. Хоча головна причина поганого травлення - целіакія.
Як показує практика (після підтвердженого діагнозу «целіакія») безглютеновая дієта, яка суворо дотримувалася 2,5 року, відновлює слизову кишечника і фермент лактози починає знову вироблятися. Вторинна лактозна недостатність проходить сама собою. Дитина знову прекрасно засвоює молочні продукти.
Тому, навіть якщо у дитини з лактозною недостатністю немає очевидної непереносимості глютену, потрібно перестрахуватися і здати аналізи на целіакію. Своєчасне визначення головної причини поганого травлення і перехід на безглютенове харчування допоможе швидше покращити ендоскопічну картину, і поверне дитині здатність засвоювати молочні продукти.
Лактоза - природний цукор, який міститься в молоці і молочних продуктах. В першу чергу, вона потрібна для засвоєння в кишечнику кальцію і інших важливих мікроелементів, а також для процесу розмноження корисних бактерій. Лактоза - вкрай корисна речовина, але вона може заподіяти і шкоду в тому випадку, якщо організм не в змозі її розщепити і засвоїти. Це характерно при нестачі ферменту лактази. В цьому випадку можна говорити про лактозну непереносимість.
Лактозну непереносимість поділяють на вроджену, первинну і вторинну. Перша проявляється у новонароджених. Друга відзначається при дорослішанні, коли після 3 років рівень лактози знижується природним чином. З характерних симптомів, слід зазначити наступні:
- У дітей - кольки, здуття, рідкі випорожнення, зригування
- У дорослих - біль і спазми шлунку, підвищене газоутворення, блювота, нудота і розлад шлунку.
Лактозна непереносимість буває повною і частковою. При повній непереносимості молочні продукти заборонені зовсім, за винятком безлактозних молочних продуктів. Молоко без лактози - це молоко, в якому лактоза вже розділена на глюкозу і галактозу. Таким чином, процес, з яким повинен справлятися, але не може наш організм, вже завершено і молоко засвоюється. При часткової непереносимості, в організмі не вистачає ферментів в належній кількості, тому дискомфорт чистячі і виникає тільки після вживання незбираного молока або натуральних вершків.
Купити безглютенову і безлактозну продукцію можна у нашому магазині Pesto, з найкращою ціной, тут ви найдете великий асортимент товарів привезених з Італі та Європи.