Шпек Senfter speck montagna 1кг
![](https://pesto-italy.com.ua/image/cache/catalog/catergories/%D0%A4%D0%BE%D1%82%D0%BE%20%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B9/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%9C%27%D1%8F%D1%81%D0%BD%D1%96%20%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8/712xOhMpu1L._SX466_-80x80.jpg)
Шпек- це класика гарної кухні. Це не просто просолена свинина, що зазнала копчення. Це смак перевірений часом традицій, впізнаваний і незабутній. Це продукт заслужений і добре відомий далеко за межами своєї історичної батьківщини. В'ялити м'ясо в Італії почали ще з часів Римської імперії, а в наш час кожен регіон, в якому проводять, як правило, не один, а кілька сортів в'яленого м'яса, володіє безліччю секретів його виготовлення. Все починається зі смаку м'яса, залежно від того, чим годували свиней, потім вибираються різні частини туші і її правильна обрізка. Не менший вплив на смак і сорт м'яса надають умови дозрівання, соління, підбір складу суміші приправ, вибір оболонки- все це унікально і важливо. Підкопчена сиров'ялена шинка. Для виробництва шпека використовується м'ясо зі свинячого окісту з тонким прошарком сала без кісток. М'ясо ріжуть шматками, засолюють, натирають подрібненим ялівцем, гострим і чорним перцем і часником, потім коптять холодним способом. Шпек має пряним ароматом димку і часнику, зовні він коричневого кольору, а на зрізі- червоний. У нашому магазині італійських товарів «Pesto» шпек представлений таких фірм: Senfter, Alpen, Salumeria del corso, Pian del Borgo за доступними цінами.