Більше 100 років тому в Абруццо зароджувалася історія, яка, як і будь-яке велике справа, складається з людей і любові до власної справи. Це історія Млини De Cecco, яка вже 130 років виробляє борошно, що є синонімом італійської якості і смаку в усьому світі. Коріння цієї історії йдуть у далекі часи тоді ще не об'єднаної Італії, коли в маленькому містечку Фара Сан Мартіно біля підніжжя гір Майелла пан Нікола Де Чекко молов на своїй млині «кращу в околицях борошно».
Як заведено, і «дядечко Нікола» передав своє мистецтво синові Філіппо, з яким відкривається нова глава в історії сім'ї Де Чекко. Філіппо починає виробництво пасти. Так з'явилося невелике підприємство Млин і Макаронна фабрика братів Де Чекко. Йшов 1886. «Краща в околицях мука» почала свій довгий шлях, який привів її до перетворення в пасту найвищої якості.
Пан Філіппо Де Чекко, використовуючи досвід сімейної традиції і деякі інженерні навички, винайшов модель сушіння при низьких температурах, таким чином захистивши своє виробництво від повної залежності від погодних умов.
До цього пасту завжди сушили на сонці, це був єдиний спосіб гарантувати більш високу якість і продовжити термін зберігання пасти. І завдяки саме цьому здогаду De Cecco починає освоювати нові ринки, і експортувати продукцію за кордон. У 1908 селянка з снопами пшениці стає символом компанії. Після Другої Світової Війни починається фаза зростання компанії, яка привела De Cecco до сьогоднішніх розмірами: фабрика, повністю зруйнована під час німецьких бомбардувань, відбудована заново і відновила виробництво, все більш спрямоване на міжнародні ринки.
Для підтримки цього виробничого відродження в 50-ті роки відкрили макаронну фабрику в Пескарі, щоб мати можливість витримати загальне зростання виробництва післявоєнного періоду. У 1980 на фабриці в Фара Сан Мартіно відкрився новий цех з подвоєною продуктивністю, а в 1985 компанія створює свою власну мережу продажів, таким чином піднявшись на якісно новий рівень.
Ще один важливий крок у розвитку компанії - створення «Підприємства з виробництва масла», найперший крок на шляху до розвитку гами продукції, що випускається, яка ще більше розшириться в 1993.
90-ті роки - період величезних вкладень: побудована нова млин у Фара Сан Мартіно, яка здатна перемелювати 11000 центнерів зерна на день; в 1997 році відкрита фабрика в Ортон, приклад сучасності технологій на службі у традицій виробництва пасти.
З часом багато що помінялося: сьогодні марка De Cecco - це синонім високої якості в області виробництва пасти, а також De Cecco - це група підприємств, дохід якої становить 440 млн євро, третина з яких - експорт.
Але зовсім не змінилося бажання передавати, зберігати і зміцнювати виробничі принципи Засновника: найцінніше зерно, свіжа борошно з особистою млини, бронзові преси, повільна сушка при низьких температурах і постійний контроль за якістю. Сьогодні, як і в ті далекі часи, все будується на нашій любові до пасті і на постійному пошуку досконалості в кожній дії, «підписаному» De Cecco.