СОНЯШНИКОВА ОЛІЯ
Соняшникову олію виробляють за такою технологією: насіння соняшнику спочатку очищають, відокремлюються ядра від лузки, після цього мнуться. Пройшовши теплову обробку в жаровнях, надходить в пресове відділення. Там з неї віджимають пресоване масло, решту маси відправляють в екстракційний цех, тому що в ній залишається ще близько 22% масла. Очищають і рафінують такими методами: центрифугуванням, відстоюванням, гідратацією, фільтрацією, відбілюванням, дезодорацією і виморожуванням.
ХІМІЧНИЙ СКЛАД
До складу соняшникової олії входять різні поживні речовини, вітаміни та кислоти:
Вітаміни А, D, групи В, але більше всього вітаміну Е;
вуглеводи, білок,
дубильні речовини, лецитин, фітин, що поліпшують процес кровотворення, ріст і розвиток кісток і роботу нервової системи; інулін, зміцнює імунітет і покращує обмін речовин в організмі.
Проте 99,9% складу соняшникової олії - це жирні кислоти, насичені і ненасичені.
лінолева кислота 62%;
олеїнова кислота 40%.
пальмітинова кислота 3-6%
стеаринова 1-4%
незначні відсотки ліноленової, арахінової, міристиновоїі кислот.
НА КУХНІ
Ця олія ніжного смаку і приємного запаху, світло-жовтого кольору, прозора, повільно висихає. Головне використання соняшникової олії в їжу.
Со́няшникова олія чудово підходить для смаження і за великим рахунком саме її найчастіше використовують українські господині для цього процесу. Також її використовують для виготовлення консервацій та консерв, для заправки салатів, що вважається найкориснішим її вживанням. Застосовують для випічки і приготування різноманітних кулінарних страв. З неї виробляють маргарин, кулінарні жири (шляхом гідрування), майонез.
У нас Ви можете купити соняшникову олію з Італії за прийнятною ціною, яку ми доставляємо з Італії без посередників.