• Горіхи та сухофрукти – користь для організму

Горіхи і сухофрукти люблять багато - їх часто використовують у приготуванні різних страв, їх можна їсти як самостійні ласощі, а ще вони вважаються дуже корисним і ситним перекушуванням! І користь усіх цих дарів природи дійсно не варто недооцінювати, адже з їх допомогою можна помітно зміцнити здоров'я та запобігти розвитку цілої низки неприємних недуг! Тож яку ж користь організму здатні принести різні види горіхів та сухофруктів?

Чим корисні горіхи?

Прекрасний смак, здатність швидко втамовувати голод і маса корисних властивостей роблять горіхи одним із найулюбленіших і найзатребуваніших продуктів! Для забезпечення організму необхідними мікроелементами і вітамінами досить щодня з'їдати всього по 100 грамів горіхів, крім того, завдяки розмаїттю білка, вегетаріанці можуть успішно замінювати горіхами м'ясо, правда, для того, щоб наситити організм усіма різновидами білків.


Волоський горіх. Є чудовим джерелом антиоксидантів, виводить токсини з організму. Допомагає швидше впоратися з нервовими розладами і безсонням, і приносить чимало користі вагітним жінкам або мамочкам, що годують.

Фундук. Відмінний помічник при діабеті, хронічній анемії, варикозному розширенні вен, хворобах передміхурової залози та хронічній втомі, а також ідеальний профілактичний засіб проти різних захворювань серцево-судинної системи.

Арахіс. Дуже корисний для забезпечення нормальної роботи печінки, серцево-судинної та нервової систем, а ще він допомагає зміцнити пам'ять та сприяє покращенню уваги!

Мигдаль. Один з найкорисніших горіхів, що сприятливо впливає на кісткову тканину, а також на серце, печінку та нервову систему. Мигдаль часто використовують у кулінарії та для приготування різних сиропів та настоянок.

Кеш'ю. Ці горіхи дуже багаті жирами та антиоксидантами, що у свою чергу робить їх потужним профілактичним засобом проти найрізноманітніших захворювань серця та судин.

Фісташки. Надають виражений підбадьорливий та тонізуючий ефект, позитивно впливають на стан серця та печінки, а також допомагають швидше відновитися після тривалої хвороби та навіть найтяжчих фізичних навантажень.

Користь сухофруктів

Сухофрукти - це справжнісіньке джерело корисних речовин і життєво важливих для організму вітамінів! Особливо рекомендується включати їх у свій раціон у холодні сезони, коли організм людини відчуває дефіцит вітамінів. І для того, щоб забезпечити організм усіма потрібними йому для повноцінного функціонування вітамінами, достатньо включати до свого щоденного раціону лише по 100 – 200 грамів сухофруктів!


У сухофруктах міститься велика кількість клітковини, пектину, вуглеводів, а також фосфору, заліза та кальцію з магнієм. Завдяки такому солідному і багатому складу вони надають винятково сприятливий вплив на роботу всього організму!

Ізюм. Відмінно допомагає набратися сил після тривалої хвороби та впоратися з дефіцитом заліза. Родзинки настійно рекомендується включати в свій раціон при авітамінозі, а також майбутнім матусям і страждаючим на будь-які захворювання серцево-судинної або нервової систем людям.

Курага. Ще один неймовірно цінний ласощі для зміцнення здоров'я - хороший помічник при весняному авітамінозі або анемії. Нормалізує діяльність кишечника, покращує зір та стан волосся та шкіри!

Фініки. Серед усіх сухофруктів це найкраще джерело енергії! Велика кількість вітаміну B5 у складі фініків робить їх відмінними помічниками для поліпшення концентрації уваги та підвищення працездатності. Фініки рекомендується включати в меню ще й як ліки від застуди та головного болю!

Інжир. Чинить дуже сприятливий вплив на роботу щитовидної залози, перешкоджає утворенню ракових клітин, допомагає вилікувати різні захворювання бронхів і виводить паразитів з організму. Ці химерні плоди дуже багаті на калій, що регулює роботу нервової та серцево-судинної систем, і інжир чудово зміцнить імунну систему!

Чорнослив. Велика кількість каротину та пектину у складі робить чорнослив цінним помічником для покращення зору. Ці плоди нормалізують та прискорюють обмін речовин, швидко та ефективно виводять із організму надлишки солі та помітно покращують функціональність нирок.

Використання в кулінарії

Горіхи і сухофрукти здавна є невід'ємними складовими безлічі найрізноманітніших страв - їх з однаковим успіхом додають і в салати, і в супи, і в другі страви, а також у випічку, десерти і всілякі напої, у тому числі і алкогольні. Горіхи та сухофрукти здатні зовсім дивним чином підкреслити смак будь-якої страви або надати їй нових відтінків смаку. І, звичайно ж, горіхи та сухофрукти присутні у складі дуже багатьох популярних та добре відомих кожному страв! Це численні козинаки та щербети, всілякі горіхові торти (мигдально-шоколадний «Естерхазі», «Баттенберг» з меленим мигдалем тощо), найсмачніші салати (наприклад, «Ніжність» з волоськими горіхами та чорносливом), незрівнянні плави з сухофруктами, а також випічка, десерти та насичені компоти на їх основі. Перераховувати можна до нескінченності, адже у кулінарії горіхи та сухофрукти дають величезний простір для польоту фантазії та творчості, і цією можливістю обов'язково потрібно скористатися!

Де знайти хороші горіхи та сухофрукти?


По-справжньому якісні горіхи – це не лише чудовий смак, а й максимум користі для організму. І для того, щоб вони завжди радували гарною якістю, важливо намагатися купувати продукцію перевірених брендів! Зверніть увагу на продукцію ALESTO - це один з найбільших виробників горіхів і сухофруктів, що пропонує увазі споживачів виключно натуральну і готову до споживання продукцію.


І, що особливо приємно, АЛЕСТО пропонує одразу кілька дуже цікавих лінійок продукції, що дозволяють кожному знайти саме те, що потрібно!



Alesto – це натуральні, багаті вітамінами, мінералами та клітковиною горіхи та сухофрукти, доступні кожному! Відкрийте для себе дивовижний світ горіхів та сухофруктів, і вони подарують вам всю свою користь та масу незабутніх моментів!

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі