Песто
ГРАФІК РОБОТИ:
Пн-Сб 10:00-18:00
Вихідний Неділя

Цей невеликий горішок, нащадок ліщини південної, полюбився багатьом. Фундук – у часи магії і чаклунства його вважали магічним горіхом і цінували не менше, ніж дорогоцінні камені. Дуже часто він рятував від голоду цілі села – у неврожайні роки заміняв собою пшеницю, рис та інші запаси. Зараз з його допомогою вже не чаклують, а ось їдять із задоволенням. Найпоширеніший сорт фундука отримали багаторазово схрещуючи різні сорти, щоб досягти великого розміру і тонкої шкірки.

Склад фундука

Серед горіхів цей продукт стоїть на першому місці по калорійності. Вона становить 680 ккал на 100 грам. Він калорійніше таких визнаних у цій справі фаворитів, як хліб (майже в три рази) і шоколад (сім разів). М’ясо і рибу він також залишив позаду. Відмітною його особливістю є те, що своєю поживністю він досягає тільки за рахунок жирів і білків. Відсоткове зміст перших наближається до 60, а друге – до 20. Понад 10% становить протеїн і лише 13% – вуглеводи. 300-400 г буде достатньо, щоб покрити норму калорій за добу для дорослої людини. Також до складу горіха входять вітаміни В1, В2, В6, Е і багато мінеральних речовин: залізо, кальцій, натрій, калій, цинк.

Користь смачного горіха

Що ж треба знати, щоб цей продукт приніс якнайбільше користі.

Оскільки у складі фундука зовсім мало вуглеводів, його, в невеликих кількостях дозволено вживати хворим на цукровий діабет. Тоді як інші види горіхів лікарі включати в раціон не радять. Також його рекомендують, коли сили організму ослаблені після довгої хвороби. Лікарі радять вживати фундук при:

  • проблеми із судинами, оскільки кальцій і калій, до його складу входять, зміцнюють їх стінки і підвищують еластичність;
  • хвороби серця;
  • недокрів’ї і захворюваннях кровоносної системи;
  • тромбофлебітах і виразках трофічного характеру;
  • варикозі.

Фундук знижує ризик збільшення передміхурової залози і підтримує імунну систему. Він не дозволяє розмножуватися в організмі гнильним бактеріям і очищає його. Вітамін Е дає поштовх до збільшення і розвитку м’язової тканини. Є у складі горішка і ще одна дуже цінна речовина – паклітаксел. Деякі вчені стверджують, що фундук володіє антираковими властивостями і рекомендують обов’язково їсти його для профілактики онкології.

У народній медицині його використовують для позбавлення від каменів при сечокам’яній хворобі. Він входить до складу засобів для лікування ревматизму і недокрів’я, запобігає надмірному газоутворенню. Цей горіх рекомендують мамам, що годують для підвищення лактації.

У кулінарії цінується горіхове масло з фундука. Воно довго зберігає свою свіжість, не засихає і його легко засвоює організм. Якщо це масло змішати з білком – вийде чудовий засіб для лікування опіків. Волосся порадує вас силою і блиском, якщо ви будете втирати ароматний склад у шкіру голови хоча б раз на тиждень.

Наш магазин Pesto пропонує великий асортимент Фундука імпортованого з Італії та інших країн Європи. На наших прилавках немає підробок! Тільки оригінал! А ціни на наш фундук приємно Вас здивують. Тут кожен знайде щось для свого смаку.

-12%
-12%
Фундук Alesto підсмажений  200 г
U30045

Фундук Alesto підсмажений 200 г

Фундук Alesto підсмажений  200г Фундук Alesto підсмажений  - ситний сніданок і джерело корисних р..
146грн 166грн
-6%
-6%
Фундук Alesto italian Hazlnuts roasted 200г
U31537

Фундук Alesto italian Hazlnuts roasted 200г

Фундук Alesto це добірні, смачні фундуки не залишать байдужим жодного гурмана. Фундук містить велику..
146грн 155грн
Показано з 1 по 2 із 2 (всього 1 сторінок)
Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі