Горіхи кешью Alesto 200г
Горіхи кешью Alesto natural 200г
Горіхи кешью Alesto зі сіллю 0,5кг
Горіхи кешью Alesto зі сіллю 150г
Горіхи кешью та арахіс Alesto чилі 200г
Горіхи кешью та журавлина Alesto 200г
Кешю Alesto смажений розмарин 200г
Кешю Alesto смажений чорний перець 200г
Опис прянощі
Кешью - вічнозелене теплолюбна дерево, з товстим звивистим стовбуром і розлогими гілками. У висоту воно може досягати 15 метрів. В Анголі, наприклад, виростає дерево, якому 50 років і довжина його досягає 30 метрів у висоту, приносить воно до 60 кілограм горіхів на рік. Взагалі ж, кешью одне з тих рослин, які можна назвати безвідходними: все, що дає дерево кешью, вживається людиною в тих або інших цілях. Кора і листя використовуються в лікарських цілях, шкаралупа горіхів - в промислових, горіхи і так звані яблука кешью - в гастрономічних.
Використання горіхів кешью в кулінарії надзвичайно широко: це і чудова самостійна закуска, і чудова складова в салатах, перших і других стравах, соусах і кондитерських виробах. Горіхи кешью дуже популярні в азіатській, індійській кухнях.
Хімічний склад
Горіхи кешью містять багато корисних речовин: натуральні цукру, поліненасичені жирні кислоти, харчові волокна, вітамін Е, комплекс вітамінів В, а також різноманітні мінерали (Ca, Na, Mg, K, Fe, Zn, Cu, Mn і Se). Такий багатий хімічний склад надає кешью безліч корисних властивостей.
Використання в кулінарії
Використання горіхів кешью в кулінарії надзвичайно широко: це і чудова самостійна закуска, і чудова складова в салатах, перших і других стравах і соусах. Його використовують для прикраси різних кондитерських виробів, додають в торти, тістечка і різноманітні десерти. Також кешью можуть використовувати у вигляді посипання до морозива, а в деяких випадках додаю цілими горішками. Кешью є вельми распространних інгрідієнтом азіатської кухні. З нього роблять масло кешью, яке за своїми чудовим якостям перевершує настільки популярне арахісове масло. У цих горіхах дуже високий відсоток вмісту складних рослинних жирів, які не тільки використовується самостійно, а й служить добавкою при виготовленні інших харчових масел екстра-класу.
Смажений кешью має чудовий солодкуватий смак. Зазвичай його смажать з сіллю, хоча і без солі він зберігає прекрасний натуральний аромат. Кешью використовують при приготуванні різних страв і кондитерських виробів, а так само з нього виготовляють густий і ароматний соус. Жоден горіх не зрівняється з цим благородним рослиною.
Використання в медицині
Вміщені в кешью поліненасичені жирні кислоти регулюють рівень холестерину, тому цей горіх є відмінною профілактикою атеросклерозу. Крім того ці кислоти необхідні для підтримки цілісності клітинних оболонок, особливо клітин мозку.
Виняткову користь організму приносять різноманітні мікроелементи, якими багатий кешью. Калій підвищує міцність і еластичність судин, залізо бере участь в процесі кровотворення, магній і мідь регулюють роботу нервової системи, натрій підтримує нормальний водно-сольовий баланс, цинк і кальцій беруть участь в процесі утворення кісткової тканини, марганець покращує травлення і пам'ять, а селен зміцнює імунітет і захищає організм від серцево-судинних і ракових захворювань.
Значний вміст вітаміну Е в кешью обумовлює його позитивний вплив на чоловічу і жіночу репродуктивну системи. Крім того, завдяки цьому вітаміну вживання кешью корисно при деяких шкірних хворобах, а саме екземі і псоріазі.
Заслуговують на увагу і антибактеріальні властивості кешью. У цьому горісі містяться речовини, які знищують бактерії, що руйнують зубну емаль. В недалекому майбутньому навіть планується випустити зубну пасту на основі кешью. А поки хворі зуби і запалені ясна можна з успіхом лікувати за допомогою аплікацій із суміші подрібнених горіхів кешью і меду.