Шоколадна паста Nutella ferrero 1кг
- Виробник: Nutella
- Наявність: Продано
- 440грн
- 415грн
Шоколадна паста Nutella - знаменита італійська смакота родом з дитинства. Створення цієї популярної у всьому світі пасти почалося ще в 1946 році з виробництва шоколаду джандуйо, який був попередником Нутеллою. Шоколад мав консистенцію пасти, яка містила шматочки фундука, виробленого в П'ємонті. У 1951 році цей продукт перейменували в Supercrema, а випускали його в великих бляшаних банках. З метою поліпшення виробництва пасти П'єтро Ферреро - власник кондитерської фабрики, вніс зміни до складу продукту, його назву і дизайн етикетки. У 1964 році перетворена Nutella побачила світ.
Її рецепт і зовнішній вигляд зберігаються і сьогодні. Назва пасти походить від англійського слова nut, яке перекладається як горіх. До сьогоднішнього часу ніхто з конкурентів не зміг перевершити всесвітньо відому і популярну горіхово-шоколадну пасту Nutella.
Вміст цукру в пасті становить 56%, його виробляють з цукрових буряків і цукрової тростини, пред'являючи до сировини високі і жорсткі вимоги. До складу входить пальмова олія, який виробники не гідрогенезіруют, завдяки чому в ньому відсутні небезпечні для здоров'я транс-жири.
Для виробництва Нутелли використовують цільний високоякісний фундук, який смажиться і перемелюється перед безпосереднім додаванням до решти інгредієнтів, що сприяє збереженню його смаку і аромату. Також в створенні ласощів використовують добірні какао-боби, сухе знежирене молоко і сироватку, неповторний, ароматний ванілін, а також ліцин.
Шоколадна паста Nutella може використовуватися в якості смачного крему для тортів чи тістечок, але більш широке застосування має в якості продукту, який намазують на свіжий ароматний хліб.