Виноградний оцет Acentino - це особливий вид виноградного оцту. Він виготовляється з білих сортів винограду з підвищеним вмістом цукру. Після ферментації і випарювання поміщається в бочки з дерева та "доходить" в них ще не менше 3 років.
Часто бальзамічний оцет плутають з винним. Винний і бальзамічний - не одне й те саме. Винний оцет - перебродило в оцет вино. Бальзамічний теж роблять з вина, але за спеціальною технологією, в спеціальних бочках і протягом багатьох років, а то й десятиліть, тому він набуває додаткові відтінки смаку.
Вживання бальзамічного оцту характерно, в першу чергу, для італійської кухні. Нотка бальзамико завжди пізнавана, хоча традиційно його застосовують в дуже невеликій кількості.
З бальзамико, змішаного з оливковою олією, виходить прекрасна салатна заправка з м'яким і тонким смаком. Таку заправку можна також подати в окремій піалі і вмочати в неї шматочки свіжого хліба, - це чудовий початок хорошого обіду.
Бальзаміко можна використовувати як компонент маринаду для м'яса і овочів - в обох випадках смак приготованого блюда виходить дуже тонким. Прекрасно відтіняє бальзамічний оцет морепродукти - наприклад, салат з авокадо і креветками або рис з кальмарами. М'ясо теж отримує іншу смакову забарвлення завдяки додаванню оцту: хороший результат виходить, якщо скропити їм м'ясо в процесі смаження.
Класичним поєднанням є додавання бальзамико в салати з сиром, наприклад, в середземноморський салат з листя зеленого салату, помідорів і м'якого сиру.
Оцет | |
Вид оцту | Виноградний |