Рис Delizie dal Sole riso venere integrale 0.5 кг (чорний)
- Виробник: Delizie dal Sole
- Наявність: Продано
- 169грн
- 90грн
Чорний рис має високу поживну цінність, є ідеальним продуктом для дієтичного харчування. У китайській медицині чорний рис використовується для лікування анемії, поганого зору, при випаданні волосся. Чорний рис багатий антиоксидантами, завдяки темному пигменту. Чорний рис благотворно впливає на імунну систему і підвищує опірність організму до інфекцій. Чорний рис багатий клітковиною, що благотворно впливає на травну систему.
Склад Delizie dal Sole riso venere integrale
Харчова цінність чорного рису набагато цінніший, ніж у решти злаків.
У ста грамах чорного рису містяться:
- 15 грам багатого амінокислотами білка;
- великий вміст фолієвої кислоти - майже денна норма для дорослої людини, в п'ять разів більше, ніж у буром рисі;
- вітаміни групи В;
- вітамін Е;
- антиоксиданти;
- 433 мг фосфору;
- 177 мг магнію;
- 6 мг цинку;
- 1,3 мг марганцю.
Вміст у чорному рисі мінералів становить дві третини денної норми для дорослої людини.
Користь чорного рису
Чорний рис лідирує серед інших злакових за вмістом білка, клітковини і незамінних амінокислот. Корисних амінокислот в ньому - цілих вісімнадцять! Лише двох амінокислот не вистачає в чорному рисі - глутаміну і аспарагіну. Цей недолік легко нівелювати - потрібно відвареної чорний рис подавати з бобовими, в яких відсутні амінокислоти є (сочевиця, квасоля). Так ми отримаємо повноцінний білок.
Чорний рис - чудове джерело фосфору і вітамінів групи В і Е.
Містяться в чорному рисі і антоціани - корисні антиоксиданти, що дають чорний колір. Це ті ж самі речовини, які забарвлюють і настільки корисну чорницю.
Антиоксиданти чорного рису зміцнюють артерії і повертають судинах еластичність, є профілактикою ризику ракових захворювань, оскільки запобігають руйнуванню ДНК.
Корисні речовини чорного рису сприяють підвищенню імунітету, надають протимікробну дію, живлять серцевий м'яз і знижують артеріальний тиск.
У китайських традиціях чорний рис іменують «рисом довголіття». Зрозуміло, чому його дозволялося поїдати тільки знаті - адже простий народ зазвичай цінний тільки в молодому і зрілому віці - самому розквіті сил ...
Китайська медицина застосовувала чорний рис і для поліпшення зору, нормалізації роботи надниркових залоз, оздоровлення крові.
Корисний чорний рис і в післяпологовий період, як і в період відновлення після хвороби, при ранньому посивінні або випаданні волосся, при недокрів'ї.
І ще одне «за» на користь вживання цього злакового - в чорному рисі натрію міститься в два рази менше, ніж у звичайному рисі.
А, як відомо, чим менше натрію - тим менше і хвороб.
Натрій необхідний людському організму для підтримки мінерального балансу і рівня води. Добова норма натрію близько 1500 міліграм, однак, цей мінерал міститься в багатьох продуктах харчування - в злаках, горіхах, м'ясі, молочних продуктах і т.д. Натрій (поряд з хлоридом), міститься і в солі. Ось і виходить, що найчастіше норма натрію перевищується, що негативно впливає на організм, наприклад - підвищує кров'яний тиск і негативно позначається на серцево-судинної діяльності.
Тому, продукти потрібно вибирати з розумом. Як, наприклад, чорний рис, який натрію містить дуже мало, і вдові менше ніж звичайний рис.