Шпек Senfter sudtiroler speck ціна за 1кг
Шпек - це класика хорошої кухні. Його, звичайно, можна замінити яким-небудь іншим копченим салом, беконом, пармськой або байонськой шинкою або чим-небудь ще, але разом з шпеком піде і добра частина оригінальних смакових відчуттів. Шпек - це не просто просолена свинина, що піддалася копченню. Це смак перевірений часом традицій, впізнанний і незабутній. Цей продукт заслуженй і добре відомий далеко за межами своєї історичної батьківщини. Повна його назва звучить як Speck Alto Adige, тобто шпек з регіону Альто-Адідже, з Південного Тироля.
Готують шпек із задньої свинячої ніжки. Кістки видаляють, м'ясо нарізують шматками, просолюють, натирають меленим ялівцем, додають зовсім небагато часнику, чорного і гострого перцю і відправляють в коптильню. Коптять шпек холодним способом (температура диму не більш 20°С), потім мінімум на полгода відправляють дозрівати в хороший провітрювані комори. Готовий шпек маркірують гарячим клеймом.