Перш ніж стати незвичайною приправою, закускою або прикрасою, бутони каперсника збирають вручну, сортують за розміром і в'ялять в тіні, щоб не пересушити, а потім витримують у солі і олії або маринують в оцті і олії. Пропонуємо спробувати мариновані каперси від Corbi. Крім соусів, їх додають у солянки, олів'є, нісуаз, тартар, рагу. Вперед кулінарна фантазія! А вже щодо користі — вітамін C і рідкісний вітамін Р – рутин, зміцнює стінки судин. А ще каперси дуже корисні для жіночого здоров'я. Без глютену.
Каперси — нерозпущеною бутони колючого чагарнику Capparis spinosa. У них багато мінералів і солей, особливо вітаміном С і рідкісним вітаміном Р - рутином, який попереджає крововиливи, зміцнює стінки судин. Речовина каппарідін має протиалергічну дію, а різні ефірні масла добре впливають на шкіру і волосся. Смак у каперсів пікантний, гоструватий, злегка терпкий, кислуватий, трохи гірчичний. Вони є низькокалорійним і дієтичним продуктом. Каперси їдять в цілісному вигляді, маринованими або консервованими в оцті з сіллю, подрібнені додають у соуси, кладуть в майонез і різні салати з м'ясом, солоної і копченої рибою, морепродуктами, болгарським перцем, сиром, свіжою зеленню, оливковою олією.