Шоколадна фабрика була заснована в 1891 ченцями-траппістами і є однією з найстаріших в Іспанії. П'ять років тому бренд був придбаний сім'єю найвпливовіших підприємців Паленсіан. Вони провели повне оновлення бренду, модернізували обладнання, збільшили кількість торгових точок, розширили асортименти, розробили новий дизайн упаковки, посилили лабораторний контроль продукції. Все це сприяло популяризації торгової марки серед споживачів і сьогодні шоколад успішно продається в 52 країнах світу.
Довгі роки фабрика випускала виключно шоколад у плитках. Але в 1969 році, підлаштовуючись під тенденції ринку, бренд запустив виробництво цукерок, уклавши угоду з італійською фірмою. В результаті світло побачили унікальні рецепти цукерок Super Bonbons.
Компанія не залишає поза увагою екологічність та користь своїх продуктів. Тому бренд повністю переглянув свої підходи до виробництва – стародавні рецепти замінили на нові. Тепер шоколад не містить глютен, гідрогенізовані жири, трансжирні кислоти та пальмову олію. Інгредієнти шоколаду замінені на корисні рослинні олії – оливкову, соняшникову, какао.
У 1993 році виробничі потужності компанії пройшли повну модернізацію, що дозволило покращити якість продукції та розширити асортимент. 2000 року компанія Trapa вийшла на новий рівень інвестицій – стартував випуск серії фірмового меду. Для будівництва нового заводу з виробництва меду були задіяні нові розробки в галузі машинобудування. Як результат – високий рівень гігієни та якості продукції.
Сьогодні компанія Trapa є найбільшим та найвідомішим виробником шоколаду в Іспанії. Бренд має власний науково-дослідний центр, особливу увагу приділяє інноваціям та розвитку. На першому місці залишається екологічна безпека – вся сировина для шоколаду ретельно підбирається, а кожен етап виробництва контролюється від збору врожаю какао-бобів до реалізації продукції.
Перший шоколад, випущений торговою маркою – Cortados. Він мав квадратну форму з тонким шаром праліне та хрусткими лісовими горіхами. Компанія випускає широкий асортимент шоколаду, кожен з яких досконалий та своєрідний за смаком. Для виробництва шоколаду використовують лише натуральні інгредієнти – лісові горіхи, фісташки, апельсин, лісові ягоди тощо.