Сир твердий Milbona Maasdam 400г
- Виробник: Milbona
- Наявність: В наявності
- 251грн
- 192грн
Сир Milbona Maasdam
Сир Маасдам / Maasdam - напівтвердий сир натурального дозрівання. Час дозрівання - 1-3 місяці. Названий на честь маленького містечка Маасдам в Нідерландах. Сир відрізняється великими вічками і слідкувати - горіховим смаком, що робить його схожим на дорогий швейцарський сир Ементаль. Сир Маасдам - в першій трійці найпопулярніших сирів світу (Едамер, Гауда, Мааздам).
Відразу після виробництва сир Маасдам виглядає так само, як Гауда і Едамер. Однак, незабаром після того, як починається процес дозрівання, сире тісто приймає особливий вид: в ньому з'являються характерні великі округлі порожнини (вічка). Це відбувається через газів, які утворюються всередині сиру під час бродіння. Діаметр вічок - від 1 до 5 см. Цей природний процес дозрівання також надає маасдама особливий аромат. За технологією сироваріння сир Маасдам є голландським сиром «в швейцарському стилі». Дозріває сир на протязі не менше чотирьох тижнів, причому швидше за інших голландських сирів. Це відбувається через додавання спеціальних заквасок до складу яких входять Пропіонова бактерії, які надають сиру характерний запах, смак, а також очі. Іноді зовні він нагадує сир Гауда, покритий воском або глиною.
Сир Маасдам своїм солодкуватим смаком нагадує дорожчий швейцарський сир Емменталь, але він дешевше і визріває швидше. Для виготовлення сиру Маасдам використовуються практично ті ж компоненти, що і в швейцарських сирах. Маасдам набагато м'якше, ніж Емменталь, що пояснюється більш високим вмістом вологи.