Сир Italiamo montasio DOP
Italiamo montasio DOP - це твердий сир з коров'ячого молока, що виробляється в регіоні Фріулі-Венеція-Джулія і називається в честь однієї з альпійських гір. Монтаза є близьким родичем більш відомого сиру Азіаго із сусідньої області Венето. Монтаза отримав статус DOP в 1986 році і є основою місцевої економіки. Сир Монтаза виробляється з коров'ячого молока ранкової та вечірньої дійки, молоко ранкової доїння використовують цільним, а з молока вечірньої дійки частково знімають вершки. Молоко нагрівають до температури 32 ° - 34 ° і заквашують за допомогою сичужного ферменту.
Цей чудовий сир надзвичайно смачний по трьох основних причин:
- область виробництва з її кліматом, землею, травою альпійських лугів
- методи вирощування рогатої худоби, що використовуються пастухами;
- молоко, яке надає сиру Монтаза аромат гірських пасовищ.