Сир Igor Gorgonzola Dolce - один із популярних сортів італійського сиру.
Горгонзола Дольче вирізняється характерним солодкуватим смаком, кремовою консистенцією, легкими горіховими нотками та блакитними прожилками в розрізі.
Для виготовлення сиру Горгонзола Дольче використовують пастеризоване коров'яче молоко високої якості з додаванням сичужних ферментів.
Дозрівання сиру проходить протягом 50 днів, потім вводять у масу спор пеніцилінового грибка Penicillium roqueforti.
Для ефективного розмноження спор забезпечують достатній доступ кисню.
Дозрілий сир Горгонзола Дольче чудово поєднується з тостами, крекером, хлібом, а також з італійськими делікатесами прошутто і салямі.
У кулінарії його часто використовують для виготовлення соусів, оскільки сир має здатність швидко танути під час термообробки та надає готовим стравам оригінального смаку.
Енергетична цінність на 100 г: 325 Ккал.
Харчова цінність на 100 г: жирів 27,0 г (з них насичених жирних кислот 19,12 г), білків 19,0 г, кальцій 451 мг, вітамінів А, В1, В2, В6, В12, Е, РР, солі 2,04 г.