Парміджано Реджано ( Пармезан ) - найвідоміший в світі італійський сир.
Пармезан відноситься до твердих сирів . Термін дозрівання даного виду пармезану - 30 місяців.
Структура сиру пармезан зернисто - луската , ламка. Цей сир має гострий насичений смак і глибокий аромат.
Пармезан не можна нарізати , як будь-який інший сир , його ламають або колють через те , що він кришиться , а також вживають в тертому вигляді , додаючи до різних страв .
Пармезан з терміном дозрівання 30 місяців відноситься до старих сирів. Його найкраще вживати в тертому вигляді.
Сир Пармезан також подають з молодими білими винами і аперитивами .
Склад : молоко , сіль , сичужний фермент.
Масова частка жиру в сухій речовині - хв . 32 %.
Харчова цінність 100 г продукту: білки - 32,8 г , жири - 28,4 г , вуглеводи - 0 р.
Енергетична цінність 100 г продукту: 387 ккал ( 1608 кДж) .
Вага одного бруска сиру приблизно 400-600 г