Італійський сир Parmigiano Reggiano D.O.P. Antichi Maestri (Сир Пармезан) 24 міс. витримки називають королем сирів. І дійсно, адже процес його приготування може зрівнятися хіба що з традиціями королівського двору. Корови, що дають молоко, повинні їсти строго певну траву, що росте лише в п'яти італійських провінціях (Парма, Реджо-Емілія, Модена, Падуя і Болонья). Доїти корів і обробляти молоко можна тільки вручну.
Пармезан робиться з непастеризованого коров'ячого молока двох окремих доек. Дозріває сир від одного року і довше. Готовий сир повинен відповідати жорстким стандартам: діаметр - 35 - 45 см, висота 18 - 25 см, вага 24 - 44 кг, товщина кірки 6 мм, калорійність 392 ккал на 100 гр. Особливо цінується серед знаючих кулінарів його зовнішня кірка, що надає особливий аромат і консистенцію супів і м'ясних рагу.
Твердий сир італійський Parmigiano Reggiano D.O.P. 24 міс. витримки 1 кг.
Сир твердий пресований Пармезан 24 міс. витяги з Італії 1 кг.
Країна виробник: Італія
Витримка: 30 місяців
Упаковка: вакуумна
Вага: шматочки по 250 - 300 грам
Аромат пармезану солодкий і фруктовий, колір - свіжий, жовтий. Пармезан може зберігатися в холодильнику протягом кількох місяців, він добре заморожується. Фабрична марка - Parmigiano Reggiano - друкується по всій поверхні кірки, щоб навіть маленький шматок можна було ідентифікувати. Італійці стверджують, що вже 800 років не порушують правил сироваріння. Так, так, саме вісім століть, адже перша згадка назви цього сиру відноситься до 13 століття. Джованні Боккаччо в своєму творі «Декамерон» так описує дивовижну область «Живи-ласо»: «... є там гора вся з тертого пармезану, на якій живуть люди і нічим іншим не займаються, як тільки готують макарони і галушки ...». Вже з тих далеких часів Парміджано-Реджано використовувався як приправа до улюбленого італійського блюда - пасті.
Також пармезан подається і як аперітівних закуска з витриманим бальзамічним оцтом. Безформні шматочки сиру просто умочують в темну пряну рідину. Страви з пармезаном чудово поєднуються з самими різними