Сир Primia Percorsi di Gusto Parmigiano reggiano DOP 30 місяців 250г
- Виробник: Primia
- Наявність: Немає в наявності
- 250грн
- 225грн
Сир Пармезан Parmigiano Reggiano D. O. P PRIMIA Per L Ambiente. Prodotto di Montagna – Гірський продукт. Італія. 250 гр. Витримка 30 місяців.
Пармезан – знаменитий італійський дуже твердий сир. В Італії його називають Парміджано-Реджано, так як його батьківщина – це провінції Парма і Реджо-Емілія. У 1955 році Парміджано-Реджано отримав сертифікат АОС (Контроль достовірності походження), отже, сир пармезан, вироблений в інших регіонах, не може носити таку ж назву.
Пармезан має дуже давні корені. Вже в XIII столітті він був практично таким же, як сьогодні, а це означає, що початок його історії сягає в глибину століть і там втрачається. Справжній Парміджано-Реджано або італійський пармезан готують тільки зі свіжого молока і закваски. Сири, які успішно пройшли перевірку якості, маркуються логотипом контролюючої організації Consorzio Parmigiano-Reggiano.
Якісний пармезан має складний гостро-солоний смак з відтінками горіхів і фруктів. Сир пармезан відрізняється не тільки своїм смаком, але і консистенцією. Завдяки високій щільності його можна натерти дуже тонко, повітряної стружкою тонше папери. Під впливом високої температури пармезан рівномірно плавиться, швидко покривається золотистою скоринкою при випічці і красиво застигає. Завдяки всім цим якостям пармезан стане в нагоді в приготуванні багатьох салатів і гарячих страв. В Італії без пармезану не обходяться піца та паста. Пармезан – важливий інгредієнт різотто і багатьох італійських супів. Він надає аромат і незабутній смак тесту, а начинку пирогів робить густий і дуже смачною. Кілька рухів шматочком пармезану по дрібній тертці над салатом, гарячими тостами або запеченими овочами перетворюють прості продукти у вишукані.
Молочна продукція | |
Вага | 250г |
Вид | Пармезан |
Витримка | 30 місяців |
Країна виробник | Італія |
Тип | Твердий сир |