Буррата в перекладі з італійської означає «масляний», і цей сир, безсумнівно, виправдовує свою назву, оскільки повністю свіжий має чудовий масляний аромат і м’який, трохи солодкуватий вершковий смак. Іноді консистенція може нагадувати дуже свіжу моцарелу, що не повинно дивувати, враховуючи наведену нижче інформацію, що середина буррати складається з дуже свіжої моцарели.
Буррата родом з Пугли, виготовляється з коров'ячого молока, готується 24-48 годин, важить 100-500 г, буває різної форми, але найпопулярніша форма - кулька.
Буррата, а також моцарелла та сир фета, класифікуються як свіжі сири, які зазвичай готові до вживання протягом кількох днів або навіть годин після виробництва. Вони настільки свіжі, що майже не встигають розвинути свій смак, тому їх зазвичай описують як молочні, солодкі, лимонні, освіжаючі, цитрусові або кислі.