Оригінальний сир халумі виготовляють тільки на Кіпрі. Він, мабуть, пам'ятає часи Візантії. Для них це дуже важливий елемент національної кухні, і в той же час найбільш впізнаваний експортний продукт цього маленького острова. Не дивно, адже сир халумі для них – національне надбання, яке є надзвичайно важливим елементом їхньої традиційної кухні. Тільки на цьому маленькому європейському острові виробники мають право виробляти і називати його. Сир Халлумі не тільки смачний, але і містить багато мінералів і вітамінів, необхідних для повноцінної роботи людського організму.
У місцевих кіпрських тавернах сир найчастіше подають на грилі або смажать. Воно зберігає форму і при цьому покривається хрусткою золотистою скоринкою. Удома його часто їдять на сніданок у поєднанні з шинкою та яйцями. Сир Халлумі також є основним інгредієнтом кіпрських равіолі. Він також чудово смакує в поєднанні з чим завгодно наприклад з пастою. Деякі люди запікають його на піці або інших запіканках.
Молочна продукція | |
Вага | 225 г |
Вид | халумі |
Країна виробник | Польща |
Тип | М'який |