Сир Scamorza Affumicata 300г
Італійський сир «Скаморца» з ніжним і м'яким смаком, який часто додають в піцу і пасту. У більшості випадків Скаморца може замінити моцарелу, а копчена Скаморца додає страві приємний пікантний присмак. Вона прекрасно плавиться, тому її часто використовують в гарячих сендвічах, в пастах і піці. Рекомендується поєднувати цей сир з легким білим вином.
Можна приготувати закуску з Скаморца з овочами на грилі. Сир потрібно нарізати на медальйони, обваляти в кукурудзяній муці і обсмажити до хрусткої скоринки - всередині він буде розплавлений і дуже ніжний. Серед салатів до солодкуватий смак цього сиру підійде гостра рукола.
В Італії Скаморца робиться переважно на півдні, в регіоні Апулія. У Барі Скаморца роблять з овечого молока.