Моцаре́ла (італ. mozzarella) — італійський молодий м'який сир з буйволячого (італ. mozzarella di Bufala) або коров'ячого молока (італ. mozzarella fior di latte), а також їхні суміші. Оригінальна моцарела походить з регіонів Італії: Кампанія, Апулія та Базиліката. В інших регіонах Італії та в багатьох країнах світу цей еластичний сир виготовляється з коров'ячого молока.
Моцарелла підходить для дієтичного лікування нирок і печінки. Завдяки низькому вмісту солі та натрію вони підходять для дієт з високим артеріальним тиском. Білки, що містяться, сприяють росту м'язів. Вживання моцарелли також підвищує стійкість до карієсу та знижує ризик остеопорозу. Моцарелла чудово поєднується зі свіжою або сушеною зеленню та оливковою олією. Застосовуйте його в пасті, салатах, піці, але насолоджуватися ним потрібно тільки з вином.