Сир Mascarpone
Маскарпоне - солодкий , м'який сир - основа для багатьох десертів , в тому числі тірамісу і чизкейка .
Для приготування маскарпоне корів - буйволиць годують тільки свіжої луговий травою і квітами , щоб готовий продукт придбав чудовий смак . Технологія виготовлення сиру досить проста: низькокалорійні вершки (не менше 25 % жирності) підігрівають максимум до 90 градусів і додають винний оцет або лимонний сік , для того , щоб відбулося швидке згортання , і почався процес бродіння.
При постійному помішуванні згусток відділяється від сироватки , потім його поміщають в льняні мішки і підвішують для просушування на добу.
Зріє такий сир недовго , потім його збивають для отримання пишної маси , при цьому він стає досить калорійним продуктом , жирність маскарпоне становить не менше 50 %. За консистенцією він нагадує російську сметану , представляючи собою м'яку кремообразную масу.
Найчастіше маскарпоне використовують для приготування тірамісу або як намазки на хліб замість вершкового масла.