Паприка - це сушений, мелений,гострий, перець, що має характерний яскраво-червоним колір і гострий смак. Серцевину й насіння видаляють, а овоч висушують і розтирають у порошок.
У цей час цю культуру вирощують переважно в США, Іспанії, Туреччині й Угорщині.
Благородна паприка - один з найбільш уживаних сортів. Досить темного і соковитого кольору. Порошок середнього помолу з тонким ароматом.
Вміст корисних речовин. Застосування.
Якщо брати однакову кількість цитрусових і паприки, у паприці більший вміст вітаміну С. Прекрасно поєднується з м'ясом, особливо свининою, куркою, овочами, особливо томатами й капустою, сиром, яйцями, рибою й морепродуктами. Додають паприку в гуляш, супи, соуси, салати, фаршировані яйця, рис, страви з меленого м'яса.
Паприка добре впливає на кровообіг і допомагає при ревматизмі. Використовується в харчовій промисловості як барвник.