Оливкова олія містить необхідні для організму речовини - поліненасичені або «незамінні» жирні кислоти, необхідні організму в готовому вигляді і займає лідируюче положення по їх змісту. Крім цього в ньому багато вітамінів і мікроелементів, які є антагоністами поганого холестерину. В даний час оливковій олії для приготування їжі віддається велике перевагу. Але слід пам'ятати, що його краще не піддавати термічній обробці більше трьох хвилин, а ще краще використовувати в натуральному вигляді. Оливкова олія має високу калорійність і його рекомендується використовувати в обмежених кількостях.
Користь:
Вживання оливкової олії знижує поганий холестерин в крові і є профілактикою захворювань, пов'язаних з серцево - судинною системою.
Оливкова олія допомагає повноцінній роботі всієї травної системи. Завдяки вживання масла відбувається загоєння виразок шлунка та дванадцятипалої кишки.
Вживання оливкової олії в їжу значно зменшує ризик захворювання на рак грудей, так як є природним зброєю проти деяких утворень.
Вітаміни та мінерали, що знаходяться в оливковій олії попереджають руйнування кісткової тканини у літніх людей і перешкоджають розвитку ревматизму.
Масло допомагає мати гарне волосся і міцні нігті, необхідну силу і тонус м'язів.