Кукурудзяна олія вважається дієтичним продуктом, легко засвоюваним нашим організмом. Нерафінована олія містить у складі близько 85% ненасичених жирних кислот (олеїнова, лінолева) і до 10-14% насичених жирних кислот (стеаринова, пальмітинова). За кількістю жирних кислот, таких необхідних для нашого організму, з кукурудзяним маслом не може зрівнятися ні соняшникова, ні бавовняне - хіба що тільки соєва. Жирні кислоти є будівельним білком для людського організму і служать важливим джерелом енергії для нашої життєдіяльності. Олеїнова і лінолева кислоти благотворно впливають на роботу серцево-судинної системи, відіграють значну роль у профілактиці атеросклерозу (знижують рівень холестерину), що приводить до інсультів та інфарктів. Олеїнова кислота бореться з відкладенням жирів і навіть допомагає їх «спалюванню» в організмі.