Останнім часом люди віддають перевагу здоровій та збалансованій їжі. Саме тому найпопулярнішими вважаються страви середземноморської та японської кухні. Що ж їх об'єднує? Звичайно, морепродукти. І тунець займає серед них дуже почесне місце.
У рецептах середземноморської кухні тунець використовується для приготування салатів, супів (карпаччо), рагу, піци, пасти, чисельних закусок. У Японії з тунцю (або магуро, як його називають у Японії) готують суші та сашими, салати з уксусом, теріякі, тушковані страви або змастить солоного тунця на грилі.
Консервований тунець за своїми властивостями мало поступається свіжому продукту. Зате консерви володіють безперечним перевагою - швидкість приготування і доступність цілий рік. Консервований тунець у власному соку популярний завдяки своїм поживним і смаковим властивостям.
Величезна користь тунця полягає у ненасичених жирних кислотах Омега 3 і 6, необхідних для нормальної роботи серцево-судинної системи та мозку. При низькій калорійності (менше 150 Ккал у 100 грамах), тунець відрізняється високим вмістом білків. У ньому містяться всі необхідні для зростання амінокислоти, а також витамин В3 (нікотинова кислота), що сприяє хорошому функціонуванню нервної системи. І, нарешті, консервований тунець багатий залізом та магнієм - важливими елементами, яких часто не вистачає нашому організму.
Морепродукти | |
Вага | 80г |
Країна виробник | Італія |
Тип консерви | В оливковій олії |
Упаковка | металева банка |