М'ясо кальмара містить багато білка і незамінні амінокислоти. До складу м'яса кальмара входять речовини, які сприяють поліпшенню травлення. За вмістом білка, вітамінів В6, РР і вітаміну С, м'ясо кальмара перевершує рибу, яловичину і свинину.
Багатий мінералами, такими як фосфор, залізо, селен, мідь, йод, по їх змісту перевершує молоко, телятину і рибу, чуть поступаючись мідій. Знижує рівень холестерину в крові. Підтримує і покращує функцію побудови м'язової тканини. У зв'язку з високим вмістом йоду цілюще впливає на функцію ендокринної системи і щитовидної залози.
У той же час чорнила кальмара володіють протипухлинними властивостями. Можна їсти як готову страву або використовувати в салаті. Також підходить для приготування чорної паельї (paella negro). Це все та ж традиційна паелья, але приготовлена з каракатицями, в яких не видалений чорнильний мішок. Чорнило забарвлюють рис в темно-фіолетовий колір.
Наш магазин pesto-italy.com.ua пропонує великий асортимент Кальмарів імпортованих з Італії та інших країн Європи. На наших прилавках немає підробок! Тільки оригінал! А ціни на наші Кальмари приємно Вас здивують.