Відмінною особливістю макаронів каннеллони є те, що фарширувати їх потрібно сирими, без попереднього відварювання. Тоді основа, приготована з пшениці твердих сортів, наситившись соусом, в якому гасяться трубочки, придбає ніжну соковиту консистенцію, залишившись при цьому пружною і злегка твердою.
Недарма італійки називають каннеллони пастою хитрою господині. З одних лише цих трубочок, вміло варіюючи начинку, можна приготувати повноцінний ситний обід.
Ну, посудіть самі. Роль головного м'ясної страви цілком можуть виконати трубочки, фаршировані м'ясним фаршем з грибами чи часником. Традиційний томатний або вершковий соуси, додані при гасінні, додадуть страві яскраво виражений неаполітанський колорит, а начинка з морепродуктів дозволить вам створити твір справжньою сицилійської кухні.
Начинка з салатів дозволить створити чудову і незвичайну холодну закуску, а солодка сирна маса або ягідний мус перетворять каннеллони в солодкий десерт.
Користь макаронів каннеллони:
Корисні властивості борошна з твердих сортів пшениці давно не потребують пояснень. Вітаміни групи В і фітонутрієнти покращують травлення і надовго зберігають відчуття ситості після їжі. До того ж різноманітні начинки, якими фарширують каннеллони, дозволяють додати страві додаткові корисні властивості.