Класичні Tomadini Pipette rigate n.53 0.5 кг
- Виробник: TOMADINI
- Наявність: Продано
- 85грн
Лумаконі називається класична італійська паста великого розміру, за формою нагадує равлика, і найбільше пристосована для подальшої фарширування.
Великі великі макарони складної форми неначе спеціально призначені для наповнення начинкою. І хоча в перекладі з італійської на українську назву цієї пасти і позначає равлик, вироби більше нагадують глибоку сумочку з верхньої перемичкою, надійно утримує ситний фарш.
Примітно, що різноманітні страви можна готувати як з готових, так і з сухих макаронів. У першому випадку лумаконі злегка відварюють у підсоленій рідини. Перевірити ступінь готовності пасти нескладно - достатньо зазирнути всередину равлики і розглянути там тонку, не товще нитки, білу смугу. Після цього лумаконі заповнюються фаршем, який будь-яка господиня може підібрати за власним смаком. Готовий продукт або проходить додаткову термічну обробку або ж відразу вживається в їжу як холодна закуска.
Тонкого незвичайного смаку страв можна домогтися, нафарширований сирі лумаконі. У цьому випадку соус, яким рясно заливається напівфабрикат, при гасінні просочує пружне тісто, надаючи йому яскраво виражений м'ясний або вершковий присмак.
Пікантний смак страви додасть тертий сир, яким зверху посипають страву. Саме через схожих інгредієнтів (сир, макарони і начинка), самі італійці нерідко називають лумаконі «ленівойлазаньей».