Класичні Tomadini Pappardelle n.98 0.5 кг
- Виробник: TOMADINI
- Наявність: Продано
- 82грн
Серед усього різноманіття макаронних виробів, широка локшина займає особливе місце. Почнемо з того, що продукт цей - інтернаціональний. Кожен народ прагнув винайти свій, відмінний від інших, вид локшини.
Класична локшина являє собою смуги сухого тонко розкачане тісто різної ширини. Рецепт виготовлення цього продукту надзвичайно простий: сіль, борошно і трохи води. У різних народів в якості основи для тесту використовувалися різні інгредієнти: рисове борошно в Китаї та В'єтнамі, гречана в Японії і пшеничне в країнах Східної та Західної Європи. Іноді, для підвищення поживних властивостей вироби, в нього додавалося сире куряче яйце. Така локшина набувала приємний золотистий колір і більш м'який, благородний присмак.
Продукт, який застосовується в кулінарії сьогодні, відрізняється не тільки складом, але ще і шириною виробу. Найширшої та популярної можна вважати італійську лазанью. Ширина її смужок іноді перевищує 7 см. Така паста застосовується для створення однойменного страви і по праву вважається символом кулінарної Італії.
Не менш популярні на Апеннінському півострові і тальятелле - широкі (близько 1 см) довгі смужки локшини, згорнуті в гнізда, схожі на них фетуччіне і ґрунтовні ситні папарделле, до складу яких входять курячі яйця.
Широка гладка поверхня локшини і плоска форма відмінно поєднуються з ситними густими соусами, просочуючими всю поверхню продукту. Більшість страв, в рецепт яких входять широкі макаронні вироби, віртуозно обіграють цю особливість локшини, надаючи звичайним, в принципі, смужках тесту, божественний і різноманітний смак.