У перекладі з італійської, фарфалле означає метелик. Саме такою формою володіє одна з найпоширеніших і корисних різновидів італійської пасти.
На відміну від вітчизняних макаронів, які під час варіння перетворювалися на щільний ком або расползшійся кашу, італійська паста, приготовлена виключно з твердих пшеничних сортів, вариться не менше 10 хвилин і ніколи не втрачає форми.
Італійські кулінари радять, готуючи пасту, дещо не доварювати вироби. Так макарони залишаться порівняно твердими і смачними.
Ще один секрет приготування - досить солона вода для варіння. Самі італійці жартують, що в давнину пасту готували в морській воді. Сьогодні, набираючи воду, кладіть на кожен літр рідини не менше столової ложки солі.
Для виготовлення справжніх фарфалле, прямокутники з зубчастими краями акуратно защипують посередині, надаючи виробу вид кокетливого бантика. Різниця текстури тіста, щільна в центрі і тонка по краях, дозволяє відчути всю гамму смаків справжнього італійського ласощів.
Традиційно метеликів, як і будь-які інші макаронні вироби, на батьківщині продукту поєднують зі всілякими соусами: грибним, квасоляним, білим бешамелем або карбонара. Як гарнір найчастіше подають рибу, м'ясні вироби, тертий сир та овочі.
Користь:
Класичні фарфалле, приготовлені з твердих сортів пшениці, в поєднанні з легкими соусами є надзвичайно смачним, і при цьому низькокалорійним стравою, які допоможуть зробити будь-яку дієту корисної та смачної. За своїм складом паста являє собою клітковину високої концентрації, яка містить складні вуглеводи і вітаміни В-групи. Вона допомагає знижувати в крові рівень холестерину і мінімізувати ризик виникнення ішемічної хвороби серця.
Шкода:
Купуючи борошняні вироби, переконайтеся, що виготовлені вони одним з традиційних способів з борошна з низьким вмістом клейковини. Інакше ви ризикуєте отримати висококалорійне марне блюдо, що не володіє приємним смаком.