Рисові макарони схожі зі звичайними макаронами, але мають ряд відмінностей: вони вироблені з рисового борошна, завдяки чому не містять глютен і рекомендовані для вживання людям з целіакію,а також рисові макарони швидко готуються: рисова вермішель – 3-5 хвилин, рисова локшина – 5-7 хвилин.
Рисові макарони потрібно поєднувати з іншими складовими страви. Вироблені вони з рисового борошна, отже, як і шліфований рис, самі по собі рисові макарони мають нейтральний смак і аромат. Зате вони володіють прекрасною якістю – поглинати смак і аромат інших складових страви. Вони буквально насичуються смаком і ароматом м’яса, риби, зелені та інших складових.
По-друге, рисові макарони дуже добре поглинають спеції. Тому страви з рисовими макаронами найкраще готувати в точності за рецептом, інакше можна наплутати з кількістю приправ. Як відомо, страви азіатської (японської, китайської, тайської) кухні містять велику кількість різноманітних спецій. А додавання у страву саме рисових макаронних виробів дозволить зробити страву менш гострою, але тим не менш насиченою східними приправами.