Під цією назвою ховається просто крупа, одержувана з зерен твердої пшениці. Зовні вона трохи схожа на перловку, а за складом має щось спільне з рисом. Як і інші крупи, кус-кус використовується в якості гарніру до овочів або м’яса. Хоча часто з ним готують навіть фрукти.
Існує безліч варіантів, як приготувати гарнір або самостійну страву з кус-куса. У традиційних арабських рецептах крупу відварюють на пару в глиняній посудині. В домашніх умовах використовують мультиварку, каструлю, електро — або звичайну пароварку. В останньому випадку інструкція, як приготувати кус-кус, включає такі етапи:
- Крупу злегка збризкують рослинним маслом, перетирають руками, додаючи трохи води.
- Вниз пароварки вливають воду або овочевий або м’ясний бульйон. Далі ставлять на вогонь.
- Крупу переміщують у верхній відділ приладу і встановлюють її на нижній.
- Далі варять на пару без кришки близько чверті години від моменту закипання води.
- По закінченню перекладають в іншу ємність, розпушують виделкою, сприскують водичкою.