Традиційно Шпек готують у Верхньому Тіролі, на італійсько-австрійському кордоні. На вигляд продукт непримітний: плоский, довгастої форми, коричневого кольору (результат копчення). У розрізі Шпек має дуже апетитний вигляд: тонка смужка сала, а над нею - червоне м'ясо з "сіточкою" жиру.
Має тонший і гармонійніший аромат, ніж копченості з півночі Європи, і водночас виразніший, ніж продукти з середземноморських областей. Шпек - сирокопчений продукт із невисоким вмістом жиру і солі. Кількість солі в ньому не перевищує 2%.
Перед подачею на стіл приблизно на 1 годину залиште Шпек при кімнатній температурі.
Готують Шпек із задньої свинячої ніжки. Кістки видаляють, м'ясо нарізають шматочками, просалюють, натирають меленим ялівцем, додають трохи часнику, чорного та гострого перцю і відправляють у коптильню. Коптять Шпек холодним способом (температура диму не більш як 20°С), потім щонайменше на півроку відправляють дозрівати в добре провітрювану комору. Готовий Шпек маркують гарячим клеймом.
М'ясна продукція | |
Глютен | Без глютену |
Країна виробник | Італія |
Лактоза | Без лактози |
Вага | 1 кг |
Упаковка | вакуумний пакет |
Вид | Шпек |