Prosciutto Cotto – італійська шинка, виготовлена з високоякісного м'яса свинячої ноги. Для початку м'ясо піддається солінню, а потім приготуванню, внаслідок чого форма помітно округляється.
М'ясо в розрізі має світло-рожевий колір з тонким окантуванням жиру, що сприяє розкриттю повноти характерного делікатного аромату. Прошутто котто на сьогоднішній день є дуже популярним продуктом завдяки своїй універсальності у використанні.
В процесі приготування шинку відварюють, потім за допомогою спеціального пристрою вводять в м'ясо сольовий розчин, а також ароматизатори і приправи.
Потім м'ясо проходить етап так званого "спінювання", що дозволяє отримати більш високу однорідність продукту, і запікання у печі у відповідних формах при температурі 75°, залежно від розміру шинки протягом 9 або 12 годин.
М'ясна продукція | |
Країна виробник | Італія |
Вага | 1 кг |
Упаковка | вакуумний пакет |
Вид | шинка |