Головна корисна властивість горошку зеленого - наявність рослинного легкозасвоюваного білка високої якості, за своїми властивостями близького до білка м'ясних продуктів. Продукт містить кілька незамінних амінокислот, мінеральні речовини, вітаміни групи В, особливо багато в горошку вітамінів В1, В6 і В9, що відповідають за нормальне функціонування нервової системи і беруть участь в обмінних процесах. Горошок зелений сприяє зростанню і зміцненню м'язової тканини, підвищує опірність організму до різних захворювань.
Корисні властивості: Компоненти горошку мають здатність блокувати надходження в організм різних токсинів і радіонуклідів. Завдяки цьому знижується ризик виникнення онкологічних захворювань та інфарктів, а також сповільнюються процеси старіння.