Каперси в натуральному винному оцті. Використовують для приготування багатьох страв, іноді попередньо вимочивши їх в мисці з водою, щоб видалити надлишок солі. Смак пікантний, островатий, злегка терпкий, кислуватий, трохи гірчичний. Вони багаті маслами, білками, вітаміном С і йодом, тому підтримують імунітет, зміцнюють серце, нормалізують роботу щитовидної залози.
Якщо ви хочете спробувати справжні каперси, як їх їдять там, де вони ростуть, то вилийте оцет, візьміть стільки ж оливкової олії і трохи підігрійте масло з травами: розмарином, материнкою, чебрецем, орегано. Коли масло охолоне, залийте ним каперси, закрийте кришку і відправте на пару днів в холодильник, тоді перед вами буде істинні каперси зі своїм незвичайним натуральним смаком.
Середземноморська кухня рекомендує будь-яку трапезу починати саме з каперсів, просто розжувавши їх жменю для стимулювання апетиту. В інших випадках їх просто використовують як додаткову пряність разом з оливками або анчоусами, для додання колоритного смаку до риби, м'яса, а також деяким салатів, в основному з помідорами, так як каперси і помідори досить ефектно один одного відтіняють. Цільні каперси зазвичай не подають, а ріжуть їх або перетирають.