Горіх пекан - близький родич волоського горіха, за смаком вони схожі, але ядра пекана трохи м'якші і ніжніші. Горіхи пекан дуже калорійні і містять багато корисних елементів: вітамін А, В, С, Е, залізо, кальцій, фосфор, магній, калій, цинк. Горіхи пекан рекомендується вживати при втомі, відсутності апетиту, анемії, для зниження рівня холестерину та для профілактики ракових захворювань.
Пекан - дерево, що відноситься до сімейства горіхових, досягає у висоту 25 - 40 м. Обов'язкова умова для визрівання даного виду горіхів – високі температури і висока вологість повітря влітку. Тому і росте він у центральній та південній Америці. Дерево здатне плодоносити протягом 300 років.
Батьківщина пекана - Північна Америка, там його особливо шанували індіанські племена. У США до цих пір пекан є одним з улюблених горіхів, з ним печуть пироги, хліба, печива, так само його додають його в салати та гарячі страви.
Калорійність пекана дуже висока. Всього 100 г цих горіхів мають калорійність близько 850 калорій. Пекан складається на 70% з жирів, на 11% з білка, на 14% з цукрів, завдяки чому пекан рекомендується при втомі і відсутності апетиту. Харчова олія пекана, нагадує за смаком і запахом оливкову.
Пекан містить вітамін А, В, С, Е, залізо, кальцій, фосфор, магній, калій, цинк.
Один із різновидів вітаміну Е, який міститься в горіхах пекан, здатний стримувати ріст ракових клітин.
Горіхи | |
Вага | 200 г |
Країна виробник | Німеччина |
Тип | Горіх пекан |
Упаковка | Вакуумний пакет |
Особливості | Вегетаріанські |
Тип обробки | Сушені |