Підприємницький дух. Шоколадна революція. Ідеальне партнерство. Це історія про те, як виникла компанія Lindt & Sprüngli.
Все почалося з відкриття невеликої кондитерської David Sprüngli в Цюріху. Бізнес швидко розвивався завдяки підприємницькому духу Шпрюнглі та пристрасті до шоколаду. Sprüngli незабаром став відомим серед виробників шоколаду. 1845 році у невеликій кондитерській на Марктгассе в старому місті Цюріха Давид Шпрюнглі та його син Рудольф Шпрюнглі-Амманн виготовили першу тверду плитку шоколаду в німецькомовній частині Швейцарії. Це миттєво стало успішним. Sprüngli швидко розвивався, відкривши фабрику Schleifetobel у Горгені в 1847 році. Коли почалося виробництво, у повітрі відчувався запах шоколаду.
Ліндт і сини виробляли лише твердий гіркий шоколад Lindt, як і всі інші шоколатьє того часу. Не злякавшись, Ліндт продовжував експериментувати, поки однієї п’ятниці ввечері після місяців випробувань він не залишив свою фабрику, не вимкнувши конширатор. Він бурчав цілу ніч і всі вихідні. Шоколад, який Ліндт знайшов у понеділок, був неймовірно гладким і смакував, як ніколи раніше. Шоколад змінився назавжди. Це був початок незрівнянно ніжної, всесвітньо відомої шоколадної помадки Lindt.
Весь секрет його шоколаду полягав у винайденому ним процесі коншування, який створював плавну консистенцію шляхом рівномірного поєднання какао тертого та какао-масла з іншими інгредієнтами, такими як цукор і молоко, протягом тривалого періоду часу. Техніка коншування Ліндта створила " шоколад, що тане, такий тонкий і такий ароматний, що неможливо було встояти. Це був початок шоколадної революції. Ліндт тримав свій винахід у цілковитій таємниці, доки на сцену не потрапили Шпрюнглі. До сьогоднішнього дня коншування використовують виробники шоколаду в усьому світі.
Нове століття для Lindt & Sprüngli почалося успішно, хоча воно не обійшлося без викликів. Незважаючи на Першу світову війну, швейцарська шоколадна промисловість процвітала, а Lindt & Sprüngli відіграла значну роль у її успіху. До 1915 року більшість продукції експортувалася за кордон. Навіть під час Другої світової війни компанія Lindt & Sprüngli не пожертвувала своєю відданістю якості. Наприкінці війни – до нашої 100-річчя – продажі знову швидко зросли.
На початку 20 століття Lindt & Sprüngli заснували генеральні представництва та дочірні компанії в Німеччині, США та Великобританії. У 1930 році назву компанії було змінено на сучасну назву «Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG».
Компанія продовжувала розвиватися на всіх ключових ринках за допомогою власних дочірніх компаній або дистриб'юторського бізнесу. Сьогодні Lindt & Sprüngli є номером 1 на світовому ринку преміального шоколаду та добре відома своєю класикою шоколаду.