- 10.06.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 8 порцій
- Білок яєчний 65 г.
- Жовток яєчний 185 г.
- Сіль за смаком
- Цибуля-порей 160 г.
- Вершки 35%-ві 800 мілілітрів
- Шпинат 120 г.
- Олія оливкова extra virgin 2 столові ложки
- Грудка качина 500 г.
- Гриби шиітаке 150 г.
- Сир пармезан за смаком
- Вино біле сухе 30 мілілітрів
- Перець чорний мелений за смаком
- Бульйон курячий 800 мілілітрів
- Шафран г.
- Помідори вялені 160 г.
- Борошно semola 100 г.
- Борошно calibrata 360 г.
Інструкція Приготування ≈ 105 хвилин
- Для тіста змішати в сотейнику вино і шафран і упарити вдвічі, а потім дати трохи охолонути. Змішати борошно двох видів (борошна semola знадобиться 90 г), зробити з неї гірку, нагорі влаштувати кратер і ввести в нього жовтки, білки, чверть столової ложки оливкової олії, упарене вино з шафраном і 1 грам солі. Замісити тісто, поки воно не стане щільним і пружним (можна те ж саме зробити в міксері), і прибрати на годину в холодильник.
- За допомогою машинки для пасти розкачати тісто до товщини 1,5 мм. Отриманий лист розрізати на відрізки довжиною приблизно 20-25 см, злегка посипати борошном semola і з допомогою машинки нарізати з них паппарделле. Готову пасту теж посипати борошном.
- Цибулю-порей нарізати кільцями, гриби - на четвертинки, качину грудку - невеликими кубиками. Розігріти на сковороді дві столові ложки оливкової олії і злегка обсмажити гриби.
- Додати в сковороду порей і качку, посолити і поперчити, викласти в'ялені помідори і обсмажувати, поки качка не зарум'яниться. Потім влити курячий бульйон і вершки. Потримати на вогні, поки рідина не досягне консистенції соусу. В самому кінці порвати руками в сковороду шпинат і перемішати.
- Паралельно поставити на вогонь каструлю з водою. Коли закипить, кинути в неї паппарделле і варити дві-три хвилини. Потім перекласти пасту в сковороду і перемішати з соусом. При подачі прикрасити тонкими пластинками пармезану.
