- 08.06.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для 6 порцій
- Цукор 120 г.
- Олія оливкова 10 столових ложок
- Тісто дріжджове 500 г.
- Виноград 700 г.
Інструкція Приготування ≈ 75 хвилин
- Вимийте виноград і залиште його сушитися.
- Замісіть 250 грам дріжджового тіста з 4 столовими ложками оливкової олії і 50 гамами цукру.
- На посипаному борошном столі розкачати пласт товщиною приблизно 1 см, намагаючись надати йому форму, відповідну вашій формі для випічки.
- Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла і викладіть на неї розкатане тісто.
- Розріжте кожну виноградину на 4 частини і вийміть кісточки, якщо ви використовуєте виноград з кісточками. Якщо ви використовуєте інші сорти винограду, то виноградини також варто розрізати.
- Посипте розкладену начинку 4 чайними ложками цукру і полийте 2 столовими ложками оливкової олії.
- Замісіть тісто з 4 столовими ложками оливкової олії і 50 грамами цукру, розкачайте його і викладіть у форму поверх нижнього шару і начинки.
- Розбийте і вилийте в склянку 1 яйце, збовтайте його виделкою. Умочуючи пальці в яйце, скріпіть краю пирога. Промажте яйцем весь верхній шар. У верхній шар можна увіткнути кілька виноградин для прикраси (якщо ви використовуєте виноград з кісточками, обов'язково виноградини розрізати навпіл і вийміть кісточки).
- Випікайте пиріг при 180 градусах 45-50 хвилин.
