- 05.06.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 1 порції
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Зелений горошок стакан
- Часник 4 зубка
- Рис арборіо стакан
- Морква 1 штука
- Лавровий лист 2 штуки
- Цибуля-порей 30 г.
- Перець болгарський зелений штука
- Олія оливкова 2 столові ложки
- Капуста брюссельська 60 г.
- Перець чорний горошком за смаком
- Гарбуз 200 г.
- Бульйон овочевий 1 л.
- Шафран за смаком
Інструкція Приготування ≈ 60 хвилин
- Готуємо овочевий бульйон (морква, ріпа, листя кольрабі, корінь селери, цибулю і білокачанна капуста з дрібкою коріандру і двома лавровими листками для аромату), після того, як бульйон готовий, залишаємо його на повільному вогні, щоб не остигав.
- У сотейник кидаємо промитий рис арборіо, менше хвилини підігріваємо і заливаємо гарячим овочевим бульйоном, зверху кидаємо порізані вздовж і поперек зубчики часнику і ретельно перемішуємо. У міру вбирання бульйону підливаємо ще й перемішуємо, готуємо до готовності рису (приблизно 20-30 хвилин); в середині готування можна додати шафран, злегка покришивши зверху на рис і перемішавши.
- Дрібно нарізаємо цибулю, моркву невеликими кубиками 5х5 мм Гарбуз нарізаємо кубиками трохи побільше, цибуля порей нарізаємо невеликими кільцями. За 15 хвилин до готовності рису кидаємо в вок цибулю і моркву і тушкуємо на великому вогні хвилин 5, після кидаємо гарбуз і болгарський перець (у моєму випадку був сушений), трохи пізніше кидаємо брюссельську капусту.
- Тушкуємо до готовності гарбуза. Додаємо заморожений зелений горошок.
- Як тільки рис готовий, змішуємо всі разом, якщо потрібно, доливаємо ще бульйону, залишаємо доходити. Через 10-15 хвилин різотто готове до подачі. Подаючи, прикрасити зеленню або свіжими овочами (морквою або свіжим болгарським перцем), збризнути соком лимона і оливковим маслом.
