- 03.06.2015 |
- admin |
- 1
Інгредієнти Для: 1 порції
- Мед 180 г.
- Цукор 70 г.
- Вода 1 столова ложока
- Борошно пшенична 180 г.
- Імбир мелений чайна ложка
- Кориця мелена 1 чайна ложка
- Цукати з суміші цитрусових цедр 180 г.
- Фундук очищений 180 г.
- Курага 180 г.
- Горіх мускатний мелений 1 чайна ложка
- Мигдаль очищений 180 г.
- Шоколад чорний 80% 50 г.
Інструкція Приготування ≈ 90 хвилин
- Мед, цукор і воду довести до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи. Кип'ятити сироп 2 хвилини, додати шоколад, дочекатися повного розчинення, зняти з вогню. Дати трохи охолонути.
- В окремому посуді змішати складові начинки: цукати і курагу (порізати великими кубиками), горіхи (попередньо очистити), борошно, спеції. Залити теплим сиропом і перемішати руками до тих пір, поки маса не стане однорідним шматком.
- Для випічки використовувати круглу чавунну або керамічну форму діаметром 20 див Форму викласти папером для випічки, змащену вершковим маслом. Періодично змочуючи руки у воді, утрамбувати масу. Зверху накрити папером для випічки, змащену вершковим маслом. Випікати в духовці 45 хвилин при температурі 150 градусів.
- Звільнити пиріг від паперу, обсипати цукровою пудрою з усіх боків.
