- 03.06.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 6 порцій
- Масло вершкове 50 г.
- Сіль за смаком
- Часник 4 зубка
- Вершки 100 г.
- Гриби білі 400 г.
- Горіх мускатний за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Бульйон курячий 1 л.
Інструкція Приготування ≈ 20 хвилин
- Дрібно нарізати гриби, потім обсмажити їх на вершковому маслі разом з часником і петрушкою. Якщо замість заморожених або свіжих грибів використовувати сухі, то їх треба взяти сто грам, замочити у воді на годину-два і потім піддати тієї ж самої процедури обжарювання.
- Як тільки гриби придбають апетитну скоринку (у разі сухих - скоринка буде не те щоб надто апетитна, але запах все одно буде непоганий), долити до них в компанію бульйон, посолити, поперчити і варити суп п'ятнадцять хвилин. Після чого пробити рідку грибну кашу в блендері.
- Підігріти вершки, не доводячи до кипіння, і збити їх віночком разом з мускатним горіхом.
- В супову чашку або миску налити спочатку суп, а зверху - збиті вершки. Приблизно так, як це роблять в кав'ярнях з капучіно. Для ускладнення життя та додаткової естетизації відбувається можна обсмажити на топленому маслі грибний шматок і покласти поверх вершковою піни. Якщо щільна піна, він має шанс не потонути.
